maanantai 27. huhtikuuta 2015

27.4. Tästä se lähtee

Sanovat, että valtion leipä on kapea, mutta pitkä. Minun osaltani se on riittänyt 27 vuodeksi, mutta ei riitä enää. Virkasuhteemi on katkolla tuotannollisista ja taloudellisista syistä (lue: koska aluehallintoa halutaan supistaa, jotta pääkaupunkiseudun virkamiehille jäisi palkkarahoja).

Ei tämä yllätyksenä tullut. Yksikön pisin ja laajin työkokemus yhdistettynä korkeaan vaan ei vielä läheskään eläkeikään ei missään nimessä ole sellainen meriitti, jolla tehdään tulosta. Alueellinen ja kansainvälinen verkostoituminen, kaikenmaailman projektit ja lukuisat toimikunnat ovat nekin jälkikäteen katsottuna hukkaanheitettyä aikaa. Vuosien joustot kesälomien ajankohdissa, vapaaehtoiset työpäivät joulun välipäivinä ja olemattomat sairaslomat ovat nekin asioita, joita ei virkauran jatkosta päätettäessä oteta huomioon. 

Esimies on saanut useiden tuntien mittaisen kalliin koulutuksen siitä, miten irtisanomisuhanalaista tulee kohdella. Silti hän kertoi asiansa varovasti ovenraosta ja pakeni paikalta siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt jotenkin perustella tai kannustaa. Ei sanaakaan siitä, että olet kuule Viraton Virkamies aika hyvä työntekijä ja harmi, kun tässä nyt näin kävi. Ehei - päätösehdotus tuikattiin pöydälle ja sen jälkeen sai huhuilla pakenevalle selälle kysymyksiään.

Reiluus - siitä tulen kirjoittamaan vielä paljon. Tänään siihen ei oikein ole kosketuspintaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti